Eierskifte i Norled

Det familieeide selskapet Det Stavangerske Dampskibsselskab (DSD), har inngått avtale om salg av sine aksjer i Norled til et 50/50 eid selskap bestående av det nordiske infrastrukturfondet CapMan Infra og det canadiske selskapet CBRE Caledon Capital Management.


Norled deltar i konsortiet FLAGSHIPS som mottar EU-støtte til hydrogenprosjekt

Norleds grønne satsning innenfor ferjer har resultert i vår deltakelse i et spennende EU-prosjekt som kan gi oss flere hydrogendrevne ferjer. Norled vant anbudet for Finnøysambandet og vil bruke støtten fra Flagships til å jobbe frem en teknisk og kommersielt moden løsning for å erstatte biodiesel med hydrogen som drivstoff. Ved siden av tekniske løsninger arbeider Norled mye med hvordan hydrogen kan forsynes til Finnøy. Norled ser fremtil å jobbe med en hydrogen-løsning på Finnøy-ruten ved siden av det allerede påbegynte prosjektet hvor vi er i gang med å bygge en hydrogen ferje til Hjelmeland-sambandet.


Kolumbus og Norled markerte verdens første hybride hurtigbåt

En hybrid hurtigbåt er et ekstremt viktig skritt på veien til at Norge skal være et lavutslippsamfunn i 2050, og dette blir et referanseprosjekt for kollektivtrafikk i hele Norge, sa Hege Skogland Mokleiv, nestleder i Kolumbus sitt styre som er oppdragsgiver for MS Fjordled under markeringen av den flunkende nye båten onsdag.


Norled vinner Heyerdahlprisen 2019 for verdens første hydrogenferge

Norled vinner Heyerdahlprisen 2019 for å bygge en av verdens første hydrogenferger. Prisen ble delt ut på Norges Rederiforbunds årskonferanse i Oslo tirsdag 9. april.


Norled tildelt kontrakt for linje 181 Botnhamn-Brensholmen i Troms

Troms fylkestrafikk har meddelt at de på vegne av Troms fylkeskommune har innstilt Norled som vinner av anbudskonkurransen for ferjedrift av linje 181 Botnhamn-Brensholmen og har til hensikt å signere kontrakt med Norled AS.


Norled ligger an til å få drifte Finnøysambandet videre

Statens vegvesen annonserte mandag at de på vegne av Rogaland fylkeskommune har innstilt Norled som vinner av anbudskonkurransen for ferjedrift i Finnøysambandet og har til hensikt å signere kontrakt med Norled AS.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17